Menovky

Pred farbami sa neskryješ. THE COLOR RUN.

Ahojte! Pred pár dňami som bola na najskvelejšej akcií v Bratislave, tak teda som sa rozhodla Vám o nej čo to povedať a priblížiť Vám moje zážitky. I hope you like it.



The color run. Akcia, ktorá sa vo svete stala obľúbenou, priateľskou a rodinnou udalosťou. Tento event sa konal po prvý krát na Slovensku v Bratislave na Dostihovej dráhe v Petržalke. Dátum 8.8.2015 sa zapíše do dejín, ako deň prvého najšialenejšieho behu v našej malej krajine. 


Už som Vám The color run (dalej len COLOR) opísala tak oficiálne a teraz by som Vám rada ukázala tento malý zázrak aj z pohľadu účastníka. Poďme na to!
Každý, kto chcel prísť na túto akciu z väčšej diaľky, musel si najprv prejsť nekonečnú cestu s MHD až do Petržalky. V autobuse sme postupne spoznávali ľudí, ktorý sa chystali na Color. Buď tým že už mali na sebe štartovacie tričko, alebo rozhovormi na túto tému.
Po dlhej ceste sme sa konečne dostali na miesto eventu. No najskôr bolo dôležité sa registrovať. Aby sme ste sa mohli zúčastniť, bolo potrebné zaregistrovať sa už aspoň mesiac vopred. Registrovalo sa cez internetovú stránku www.thecolorrun.sk, kde ste vyplnili prihlášku, zaplatili štartovné a tiež vybrali veľkosť trička. Štartovné bolo rôzne, pre deti a dospelých. Tiež pre tych ktorý sa registrovali len týždeň vopred. Moja veková kategória, nad 18, platila 25€. Mohlí si asi myslíte, že je to strašne veľa penazí, ja som si to myslela najprv tiež, ale je to úplne prijateľná cena, skrz to čo v tej cene bolo zahrnuté. Pri registrácií ste dostali štartovací balíček, ktorý obsahoval. Tričko s potlačou eventu, športovú čelenku, štartovacie číslo, zicherky,multivitamín od firmy AkroBIOTICS a všeliake letáky.


Areál bol obrovský. Pred samotným behom ste v areáli mali rôzne miesta, kde ste mohli tráviť dlhé chvíle. Hneď oproti registrácie na Vás čakal obrovský banner s menami všetkých bežcov. 

Tiež sa tu a nachádzali stánky od firiem Rajec, Schwartzkopf, Bubbleology, AkroBIOTICS , Stabilo, Acai a oficiálny stánok The color run, kde ste si mohli zakúpiť reklamné predmety, alebo farby naviac. V stánkoch boli pripravené rôzne atrakcie, súťaže a zľavy. Mňa osobne najviac zaujal stánok od Schwartzkopf, ktorý držal s témou farieb a mohli ste si tam nechať zafarbiť vlasy na neónové farby. Či to bola ružová, červená, zelená dokonca až tyrkysová. Tiež poskytovali vlasové poradenstvo, kde Vám pracovníčka tohoto stánku pomocou prístroja " preskúmala" vlasy. Povedala Vám aký máte problém a odporučila najvhodnejší prípravok na vlasy. No veľkým prekvapením pre mňa bolo, že ste ho dostali od nich ako darček. Ale nie vzorku, ale plné balenie. Na moje krepovité a tenké vlasy mi odporučila Essence ULTIME - Mineral Strenght šampon. Ďalší bol stánok od firmy Stabilo, ktorá je známa svojimi písacími potrebami, nie len u nás ale aj v Európe. Tu bol pre účastníkov pripraveny veľký banner  v tvare ceruzky, kde sme mohli napísať nejaký odkaz. No tiež tu bol jeden šikovný pán, ktorý maľoval karikatúry. Takže takto Vám poviem, bolo tu toho viac než dosť. Nebudem menovať všetko lebo by sme tu boli do rána.




Keď sa už začalo schyľovať k 17-tej hodine, bežci sa začali schádzať pri štarte. Ešte niečo pre ozrejmenie. Color  nehľadal najrýchlejšieho bežca, ani  sa nikomu nemeral čas a vlastne ani nebolo povinnosťou bežať. Hlavné bolo dostať sa do cieľa a užiť si radosť z farieb a priateľskej atmosféry, z ktorej tak bolo na rozdávanie. Takže spôsob 'prepravy' do cieľa bol len a len na Vás. Beh či chôdza, alebo ste sa do cieľa nechali tlačit na vozíku, všetko bolo dovolené. Na štarte sa nazbieralo cez 2500 bielych bláznov. Bežalo sa po skupinách, ktoré sa púštali každé 4 minúty z bezpečnostnych dôvodov. Prvá zastávka bola ŽLTÁ. Bola uz po pár metroch od štartu. Ďalej nasledovala MODRÁ. Až po túto farbu 90 percent ľudí vydržalo bežať, ďalej sa už čo raz viac ľudí pripájalo k chôdzi. Ako tretia farba bola RUŽOVÁ, ktorá nasledovala už hneď po pár metroch. Keďže v tento deň boli obrovské horúčavy, nikto nezabudol na pitný režim. V polke behu bolo pre nás pripravené stanovište s vodou, kde každý si mohol vziať vodu od sponzora Coloru Rajec. Potom sa bežalo ďalej a pre mňa najťažšia časť behu. Prišli sme do areálu dostihou, kde sa bežalo po tráve a na tejto časti bola už len jedna zastávka s farbami. Bola to farba ČERVENÁ. Bohužiaľ bola posledná a s tade sa pokračovalo už rovno do cieľa, kde si každý užil cieľovú rovinku. Tam už stáli diváci a fotografi so svojimi kamerami a zachytávali naše posledné metre šialenstva. 


V cieli každý, kto dobehol vyfasoval medajlu a vodu po úspešnom behu. Uuf. Bolo to naozaj namáhavé. Po tomto behu to však ešte neskončilo. Každých 20 minút pokračovala farebná show, obhadzovanoe farieb a následne afterparty, ktorej som sa už žiaľ nezúčastnila. 




Pokračovala som už na ubytovanie, s malou zastávkou v Eurovei. A tu sa začala ďalšia sranda. Neodchádzali sme len my, ale aj ďalší ľudia. Predstavte si, keď zrazu medzi civilne oblečenými ľudmi v MHD sa zjavia pofarbený ľudia. Všetky oči na nás. Musím uznať bolo to strašne neprijémne, no zároveň to pobavilo. Keď sme vystúpili z MHD, pokračovali sme so Eurovei. No znovu väčšia skupinka ľudí. A znovu tie pohľady na nezaplatenie. Hehhe! Ale viete čo bolo na tomto najkrajšie? Všade kde sme sa stretli s pofarbenými bláznami, tak sme sa stretli s ľudmi ktorých sme vôbec nepoznali. Skrze to sme sa pri zastavili a prehodili sme pár slov, alebo sa len s úsmevom pozdravili. Niečo farebné spojilo znovu ľudí a poukázalo na to že úsmevu nikdy nie je dosť!
Na záver by som len povedala, že ten kto nebol neuverí že sú miesta na tomto svete, kde dobrá nálada, smiech a priateľstvo sa dávajú každému v tonách. Preto neseďte doma, vypnite počitač a mobil a bežte medzi ľudí. LET'S GET CRAZY!



















2 komentáre:

  1. tiež by som sa chcela niekdx zúčastniť takého niečoho :)
    v Indii je takýto festival festival Color alebo tak nejako sa to volá :)
    a SUPER fotky :)
    https://clodyteenmummy.wordpress.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. určite sa zúčastni budúci rok :) je to veľmi veľká akcia! :) a nádherná :) a dakujem :*

      Odstrániť